البته یکی از مواردی که برخی اوقات موجب گلایه طرفداران ترشی لیمو می‌شود، تلخ شدن طعم آن است. چرا ترشی لیمو تلخ می‌شود و چگونه می‌توان از این «اتفاق تلخ» پیشگیری کرد؟! در این مطلب درباره این موضوع بیشتر صحبت خواهیم کرد.

طرز تهیه ترشی لیمو ترش با پوست

چرا ترشی لیمو تلخ می_شود؛ طرز تهیه ترشی لیمو - ۰۴

برای اینکه بتوانید از طعم بی‌نظیر ترشی لیموی خانگی بهره‌مند شوید، باید با روش تهیه این ترشی نیز مانند سایر چاشنی‌های ساده خانگی مانند طرز تهیه خیارشور خانگی آشنا باشید. در این بخش شما را با روش تهیه ترشی لیمو آشنا می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه ترشی لیمو

برای اینکه ترشی لیموی شما طعم و عطر مطلوب و مورد نظر را داشته باشد، می‌توانید مواد اولیه مورد نیاز خود را بر اساس جدول زیر انتخاب کنید:

  • لیمو ترش تازه یک کیلوگرم
  • فلفل قرمز ۶ عدد
  • زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ۳ قاشق غذاخوری

مانند آنچه در مطلب طرز تهیه ترشی انگور سیاه گفته شد، انتخاب مواد اولیه باکیفیت تاثیر فراوانی در طعم و مزه مترشی لیمو دارد. بنابراین سعی کنید لیمو ترش‌های مورد استفاده در ترشی لیمو، تازه و زردرنگ باشند.

مراحل تهیه ترشی لیمو ترش

بعد از تهیه مواد اولیه ترشی لیمو، باید مراحل تهیه زیر را برای تهیه این ترشی خوشمزه دنبال کنید.

  1. لیموها را خوب بشویید و به مدت یک روز در دمای اتاق و هوای آزاد بگذارید تا پوست آنها کمی خشک شود.
  2. پس از طی شدن این مدت لیموها را به قطعات دلخواه برش دهید.
  3. هسته‌های لیموها را جدا کنید.
  4. لیموهای بدون هسته را در ظرفی با زردچوبه، فلفل قرمز و نمک مخلوط کنید.
  5. روی ظرف را با پارچه‌ای تمیز بکشید و بگذارید این مخلوط ۳ روز در دمای محیط بماند.
  6. در طول این مدت، هر چند وقت یکبار مخلوط را هم بزنید.
  7. پس از سه روز که مخلوط به اصطلاح آب انداخت، آن را درون ظرف‌های شیشه‌ای بریزید.
  8. شیشه‌ها را به مدت یک ماه در جایی نسبتا گرم قرار دهید تا ترشی لیمو برسد.

البته به غیر از این روش، روش‌های دیگری مانند طرز تهیه ترشی لیموی هندی نیز وجود دارد که در آن مواد اولیه دیگری مانند خردل نیز استفاده می‌شود و لیموها نیز برای عمل‌آمدن نیاز به حرارت دادن روی اجاق دارند.

تهیه ترشی لیمو ترش با روغن زیتون

ترشی لیمو با روغن زیتون

مواد لازم برای تهیه ترشی لیمو ترش با روغن زیتون

  • لیمو ترش ۱.۵ کیلوگرم
  • آب لیمو ۲/۱ پیمانه
  • روغن زیتون ۲/۱ پیمانه
  • تخم شلغم ۲/۱ قاشق چای خوری
  • سیاه دانه ۲/۱ قاشق چای خوری
  • فلفل خشک شده ۳ دانه
  • زیره ۱ قاشق چای خوری
  • تخم شنبلیله ۲/۱ قاشق چای خوری
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی لیمو ترش با روغن زیتون

  1. برای تهیه ترشی لیمو ترش با روغن زیتون، ابتدا لیمو ترش‌ها را پوست بگیرید و روی تخته آشپزخانه به‌صورت نگینی خرد کنید. روی آن‌ها نمک، آب لیمو و زردچوبه بزنید. حدود ۳ روز آن‌ها جلوی آقتاب بگذارید و چندین بار هم بزنید.
  2. فلفل‌های خشک را خرد کنید و دانه‌های آن‌ها را دربیاورید. آن‌ها را نیز با تمام ادویه‌ها مخلوط کنید.
  3. یک تابه بیاورید، درون آن مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس ادویه‌ها را به آن اضافه کنید و بعد، لیموها را نیز داخل تابه بریزید.
  4. در انتها شعله اجاق گاز را خاموش کنید. صبر کنید تا تمام مواد خنک شوند. آن‌ها را داخل شیشه خشک و تمیز بریزید. سپس آن را داخل یخچال بگذارید تا آماده خوردن شود.

نکات مهم در تهیه ترشی لیمو

چرا ترشی لیمو تلخ می_شود؛ طرز تهیه ترشی لیمو - ۰۲

معمولا برای پر کردن فضاهای خالی بین مواد داخل شیشه، روی مخلوط به دست آمده برای ترشی لیمو، آبلیمو می‌ریزند که البته توصیه به مصرف آبلیموی طبیعی برای این کار است. شما می‌توانید برای این کار حدود یک‌سوم تا نیمی از لیموها را آبگیری کنید و برای پر کردن فضای خالی در شیشه‌ها از آن استفاده کنید.

عده‌ای دوست دارند که شیشه ترشی را تا زمان رسیدن در یخچال نگهداری کنند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، حتما این موضوع را نیز در نظر بگیرید که درست مانند آنچه در طرز تهیه ترشی فلفل قرمز با آن مواجهیم، ترشی لیمو نیز در صورت قرار گرفتن در یخچال دیرتر می‌رسد و باید مدت بیشتری در انتظار عمل آمدن آن باشیم. اما اگر نیاز دارید ترشی شما مطابق روش‌هایی مانند طرز تهیه سیر ترشی فوری زودتر برای مصرف آماده کنید، باید آن را در محیط گرم‌تری قرار دهید.

چرا ترشی لیمو تلخ می‌شود؟

چرا ترشی لیمو تلخ می_شود؛ طرز تهیه ترشی لیمو - ۰۶

چند دلیل عمده برای تلخ شدن طعم ترشی لیمو وجود دارد که البته به سادگی نیز می‌توان از آن جلوگیری کرد. یکی از این موارد مربوط به پوست لیمو است. اگر پیش از برش دادن لیموها زمان کافی برای ماندن لیموها در دمای محیط و خشک شدن نسبی پوست آن در نظر گرفته شود، از تلخ شدن ترشی لیمو پیشگیری خواهد شد.

نکته دیگری که در پیشگیری از تلخ شدن ترشی لیمو باید در نظر گرفت، موضوع جدا کردن هسته لیمو است. حتما دقت داشته باشد که برای جلوگیری از تلخ شدن ترشی لیمو، باید پس از برش دادن لیموها هسته‌های آن را در آورید. زیرا باقی ماندن این هسته‌ها در ترشی، عامل اصلی تلخ شدن آن است.

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند موجب تلخ شدن طعم ترشی لیمو شود، استفاده کمتر از حد لازم از نمک است. بنابراین حتما در مورد مقدار استفاده از نمک در ترکیب ترشی لیمو نیز دقت داشته باشید. با مورد توجه قرار دادن این سه راهکار ساده می‌توان به‌راحتی از تلخ شدن ترشی لیمو جلوگیری کرد.

کلام آخر

همان‌طور که قبلا هم اشاره شد برای تهیه ترشی لیمو و به طور کلی همه فرآورده‌های خانگی علاوه بر مهارت در اجرا، کیفیت مواد اولیه نیز بسیار تاثیرگذار است. بنابراین سعی کنید تا همواره از بهترین مواد اولیه برای درست کردن محصولات خانگی استفاده کنید. امروز آسان‌ترین روش برای در اختیار داشتن مواد اولیه مرغوب، استفاده از اسنپ اکسپرس است. شما می‌توانید با نصب برنامه اسنپ اکسپرس روی گوشی خود، همه مواد اولیه موجود در بازار را در اختیار داشته باشید. کتافی است برای این کار، نام مواد مورد نیاز خود را در فهرست خرید اسنپ اکسپرس اضافه کنید تا در کمترین زمان ممکن آن را جلوی درب منزل دریافت کنید.

سوالات متداول

کسانی که به تندی طعم فلفل در ترشی لیمو حساسیت دارند چه باید بکنند؟

میزان استفاده از فلفل در ترشی لیمو بستگی مستقیم به ذائقه شما دارد و می‌توانید میزان آن را کم یا زیاد کنید. اما اگر به طور کلی به فلفل حساسیت دارید، حتما پیش از مصرف ترشی لیمو و همه انواع ترشی‌هایی که حاوی فلفل هستند، با پزشک خود مشورت کنید.

طبع ترشی لیمو سرد است؛ برای رفع این موضوع نمی‌توان کاری کرد؟

بله؛ طبع ترشی‌ لیمو و بسیاری دیگر از ترشی‌ها سرد است. بنابراین برای رفع مشکلات ناشی از این موضوع، استفاده از موادی مانند سیاه‌دانه در ترکیب ترشی‌ها به عنوان ساده‌ترین پیشنهاد توصیه می‌شود.