پلو نیبریانی بلوچی | بیریانی
بریانی یا بیریانی پلوی پرادویهای است که در سیستان و بلوچستان بسیار پرطرفدار است و بهعنوان یک غذای مجلسی، پای ثابت مجالس عروسی یا عزا است. این غذای خوشمزه از مخلوط پلو و بریانی درست میشود. بریانی مخلوطی از گوشت مرغ، گوشت گوسفند یا گوساله، میگو، ماهی، بز و شتر با ماست، سبزیجات، سیر، پیاز، زنجبیل و ادویههای معطر است. نسخه گیاهی پلو بریانی بدون گوشت و با سبزیجات مختلفی مانند سیبزمینی، هویج و قارچ تهیه میشود. برای تهیه پلو بریانی چابهاری ابتدا پیاز نگینی شده را کمی تفت دهید و گوشت را که در اندازههای کوچک خرد کردهاید، به آن اضافه کنید. نمک، زردچوبه و فلفلقرمز را چند دقیقه سرخ کنید و بعد فلفلسبز و سیر خردشده را به آن اضافه کنید. بعد از 4 دقیقه، ادویه بریانی و ربگوجه رقیق شده را اضافه کنید. اجازه دهید ربگوجه به خوبی سرخ شود. بعد گشنیز تازه را اضافه کنید و تفت دهید. در آخر گوجههای خرد شده را اضافه کرده و زمان دهید تا آب گوجه به خورد مخلوط برود. وقتی مخلوط روغن بیندازد خورش بریانی آماده است. برای دم کردن برنج، بعد از جوش آمدن آب برنج، نمک، روغن، مقداری ادویه بریانی و نهایتا برنج را در قابلمه بریزید. بعد از آبکشی برنج، یک لایه برنج و یک لایه خورشت و مقداری ادویه خام بریانی، تخمگشنیز و زعفران دم کشیده روی برنج بپاشید و این کار را تا آخر ادامه دهید. روی لایه آخر روغن بریزید.
کراهی میگو بلوچی
یکی از معروفترین غذاهای دریایی چابهار کراهی میگو (کرایی میگو، کاری میگو) است. برای تهیه کرایی میگو، ابتدا میگو را به همراه پیاز حسابی تفت داده، بعد از رنگ گرفتن میگو، به آن گشنیز و ادویههای مخصوص اضافه میکنند و میگذارند که با آنها دم کند.
کراهی مرغ بلوچی
مرغ کرایی، کراهی مرغ یا چیکن کرایی یک غذای خوشمزه و پرادویه است که در اکثر رستورانهای چابهار و سیستان و بلوچستان سرو میشود. در این غذای تند و بسیار لذیذ، طعمهای مختلف پیاز، سیر، زنجبیل و ادویههای مختلف با هم ترکیب میشوند. ادویههای بکار گرفته شده در کرایی مرغ شامل تخم گشنیز، گرام ماسالا، زیره، پودر چیلی قرمز، زردچوبه و فلفلسیاه است. طرز تهیه کرایی مرغ متنوع است و اگر در تهیه آن، ماست چکیده استفاده کنید، بسیار خوشمزه میشود.
کرایی گوشت بلوچی
برای تهیه کرایی گوشت، ابتدا گوشت گوسفند یا بره را با آب و مخلفات لازم، بپزید تا کمی نرم شود. بعد گوشت را سرخ کنید و آنرا به سس کرایی اضافه کنید. همه مواد را با هم بپزید تا نرم شوند. در نهایت و بعد از پخت کراهی، آن را تزیین و با برنج یا نان، همراه با چاشنیهای دیگر سرو کنید. دستور پخت این غذای محلی بلوچی تقریبا شبیه دستور پخت کراهی مرغ است.
ماهیگ پچ | ماهیگ پیچ بلوچی
یکی از غذاهای خوشمزه بلوچی ماهیگ پچ یا ماهیگ پیچ است که با ماهی کباب شده و آرد درست میشود. بدین منظور خمیری از آرد گندم آماده میشود و آن را پهن و به دو قسمت تقسیم میکنند. سپس ماهی تازه را که با برگ درخت خرما روی آتش کباب کردهاند، لای خمیر میگذارند و آن را داخل تنور میپزند. این سبک از پخت ماهی، در فصلهای بارانی که رودخانهها ماهیدار میشوند، بسیار پرطرفدار است.
تنورچه بلوچی | دیگچه
تنورچه یکی از غذاهای لذیذ استان سیستان و بلوچستان است که در تنور پخته میشود. برای تهیه این غذا ابتدا تکههای بزرگ گوشت گوسفند را به سیخهایی از جنس چوب نخل میکشند. بعد سیخها را در تنور زغالی میگذارند. برای اینکه کباب آبدار باشد، ظرف آبی روی زغالهای تنور قرار میدهند و سیخها را بهصورت ایستاده دور ظرف میچینند. در ادامه در تنور را میبندند و روی آن را با کاهگل میپوشانند تا تنورچه در مدتزمان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بپزد. این غذا طعم فوقالعادهای دارد و بسیار پرطرفدار است. در روش دیگر، پس از ذبح گوسفند، درون شکم آن را خالی میکنند. سپس دست و پا و شکم آن را میبندند و بهشکل آویزان در تنور میگذارند که البته تنور بزرگی برای این منظور انتخاب میشود. سپس روی تنور را کاملا میپوشانند تا در مدت یک ساعت بپزد. دیگچه و تنورچه هر دو یک غذا هستند و همانطور که از اسم آنها مشخص است دیگچه را داخل دیگ و تنورچه را داخل تنور آماده میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید